Kóstolj bele a jövőbe!

Az Orion Űrnemzedék Alapítvány fellőtte, a Csillagváros Kft. Vertikális Farm felnevelte, a Budapest Makery tálalja, Te pedig a világon elsőként megfőzheted azokat az űrnövényeket, amelyek a jövő gasztronómiáját írják majd.

Foglalj MOST és gyertek főzni űr-kompatibilis zöld alapanyagokból!

Ajándékozz utalványt az űrnövényes főzésre!

Társasági program, amely a csillagok közé repít!

Tartsatok velünk egy kalandos űr-kompatibilis kulináris utazásra! Barátaiddal, családoddal és szeretteiddel közösen készíthetitek el azokat a különleges fogásokat, amelyeket valódi űrnövényekkel fűszerezünk meg! Aki szereti a földtől
elrugaszkodott, igazán különleges dolgokat kipróbálni, annak mindez kihagyhatatlan programlehetőség!

Galaktikus ízek az asztalon!

A DIY fogások hozzávalói között most a Saturnus gyűrűjét idéző aranyszegélyes tálkákban olyan különleges zöldségeket találsz, melyek mielőtt az asztalodra kerültek, földi körülmények közt nevelkedtek,  ugyanakkor a termesztés technológiáját tekintve  nagyon hasonlóak a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) alkalmazott Veggie rendszerrel. Kapcsolódj velünk e témán keresztül az űrkutatáshoz és a különleges növénytermesztési folyamathoz, és kóstold is meg a termesztett űrnövény alapanyagokat a Makery-ben!

Az űrnövények

A Makery ételeibe kerülő friss fűszerek nagy része és különleges salátáink mind a Csillagváros vertikális farmján nőnek. A koriander és petrezselyem, amit a főzéshez használtok, az aratást követően speciális csomagolással érkezik éttermünkbe, így ezek a különleges, „űr-kompatibilis” alapanyagok frissen és már felhasználásra készen kerülnek a tányérokra.

Csillagközi ételeink

Ezen kívül minden ételünkhöz párosítottunk két microgreen vagy baby leaf növényt: a fűszeres ízű mizuna csodálatosan kiegészíti a keleties ízvilágú ételeket, a borágó mikrozöld ubokás aromája a keleties húslevesnek és a saláta köreteknek is nyárias frissességet ad, a minibazsalikomot pedig nem csak olaszos ételekhez ajánljuk feltétlenül, de desszertekkel is érdemes összekóstolni. 

Kozmikus partnereink

Az Űrnemzedék

Az Orion Űrnemzedék Alapítvány azon dolgozik, hogy felkeltsük a Te érdeklődésedet is az űrben megtalálható és kézzelfogható dolgok iránt.
Hogy miért?

  1. Saját szenvedélyünk az “űr téma”, érdekes, kiaknázhatatlan terület, amelyet az emberek szemében óriási kíváncsiság övez. Valld be, téged is érdekel, mi vesz minket körül!
  2. Farkas Bertalan első magyar kutató-űrhajósunk 1980-as űrutazását követően a közeljövőben újból magyar űrhajós szempár figyel majd minket az űrből. Hát van ennél izgalmasabb?

Mi most képzeletben beültetünk Téged az Orion űrhajóba! Gyere, kóstolj, ízlelj és rágcsálj Te is a tudomány szolgálatában álló, vertikális farmunkról származó űr-kompatibilis greenekből a Makery-ben!

A Csillagváros

A Csillagváros – ahol az űrnövényeket neveljük! A Csillagváros a régió egyetlen kutatás fejlesztési célú vertikális farmját üzemelteti Budapest szívében. A vertikális farm technológia segítségével, teljesen kontrollált körülmények között termeszthetőek növények élelmezési-, kutatási- és egyéb célokra, amelyekkel a jövőben akár az űrben, vagy idegen bolygókon is találkozhatunk majd. A Makery-ben most első ízben találkozhatsz ezekkel a „világraszóló” növényekkel.

Kilövésre felkészülni! A visszaszámlálás megkezdődött...

A Makery DIY Étteremben nem pusztán ételt és italt kapsz, hanem egy komplett DIY Élményt! Foglaláskor és a webshopban történő vásárláskor is Élménycsomagok közül választhattok. Egy-egy élménycsomagon belül aztán sok különböző ételből tudjátok megjelölni azt, amit szeretnétek elkészíteni! Az Élménycsomagot már akkor megvásárolhatod, amikor még nincs kitűzve a megfelelő időpont!

Ha már megvan az időpont és a létszám, akkor foglalj most, az online asztalfoglalási oldalunkon! Az ételeket mindenki a foglalást követően tudja majd kiválasztani! Várunk benneteket erre a jövőt idéző különleges kalandra!

Kérdésed van? Írj nekünk!

Éttermünk július 24 és augusztus 3 között zárva tart.

”Az a kulcs, hogy a főzés itt közös játékká válik” – Forbes