Friss, kicsit csípős – tehát retek – ízű, ropogós mininövény, nyersen salátának, pikáns ízesítőnek kiváló.
Mizuna microgreen
Kissé pikáns mininövény, nyersen kiváló saláta alap és ízesítő, aromája egyedi, fűszeres, kicsit borsos-mustáros, keleties ételekhez különösen jól passzol.
Sárga cékla babyleaf
Kissé savanykás minilevelek látványos színű erezettel és szárral, salátának és kissé megpárolva is nagyon finom.
Bazsalikom babyleaf
Klasszikus minibazsalikom zsengébb, kevésbé erőteljes, ám különlegesebb aromával, főzéshez és saláták ízesítésére, mediterrán, olaszos ételekhez és akár desszertek díszítésére is tökéletes.
Koriander babyleaf
A felnőtt növénynél könnyedebb, frissebb, kevésbé tolakodó ízű, így kevésbé megosztó, saláták ízesítésére és főzéshez – például keleties ételekhez – is kiváló.
Petrezselyem babyleaf
Klasszikus petrezselyem ízű és illatú, zsenge növénykék, különleges saláta-alapnak, főzésre és díszítésre is széleskörűen alkalmas.
Borágó microgreen
Egy a népi gyógyászatban is alkalmazott kék virágú növény csírája, íze különleges, uborkára emlékeztet,akár koktélokhoz is párosítható.
Máriatövis microgreen
Két kis lédús levélke, íze semleges, friss, így bármit díszíthetünk vele, egyébként a népiesen szamárkórónak nevezett növény csírája.
Rukkola babyleaf
Valószínűleg nem kell bemutatni a csípős-kesernyés salátanövényt, a mininövények zsenge levelei karakteresen kesernyések-pikánsak, klasszikusan saláta készül belőlük.
Vérsóska babyleaf
Fanyar, savanyú sóska levélkék, látványos piros erezettel, párolva, salátákban és díszítésre is kiváló.
Saláták
Fodros levelű zöld Danstar és Multiblond saláták, előbbi sötétzöld, ropogós és kissé kesernyés, utóbbi világos, zsenge, hasonló hozzá, de színesebb a fodros levelű Multired, a piros római saláta pedig klasszikus, veterán űrnövény.
Űrnövénykék az ételeinkben
Koriander babyleaf-et találtok a pikáns garnélanyárs előételünkben, a csicseriborsós vegán currynkben és a garnélás-citrusos-zöldfűszeres tagliatellénk alapanyagai közt
Petrezselyem babyleafet a fentebbi húsleves és garnélás tészta, illetve a sertésszűzzel-paradicsomszósszal és csirkével-kéksajttal tálalt tagliatelle tésztáink, tésztában sült camembert főételünk és a magyaros-franciás rakott burgonya alapanyagai közt is találtok.
Retek microgreenre cseréltük a húslevesben egyébként klasszikus mungóbabcsírát.
Űrsalátákból készíthettek magatoknak köretet a tésztában sült camemberthez és a hamburger muffinjainkhoz.
További étel párosítások...
Minden ételünkhöz párosítottunk néhányat a különlegesebb űrnövények közül is, amelyeket szerintünk érdemes összekóstolni a fogásokkal:
Keleties ételeinkhez például mizuna és retek microgreent
Azokhoz az ételekhez, amelyeket feldob egy savanykás íz, cékla vagy vérsóska leveleket
Olaszos ételeinkhez mini bazsalikomot
Amiken lehetne egy kicsit könnyíteni, ropogós salátakeveréket.
Továbbá minden salátánkat izgalmasabbá tehettek uborkás borágóval vagy aromás minifűszernövényekkel keverve. Desszertjeinknek pedig különleges csavart adhat egy hozzá párosított bazsalikom, vagy csodásan díszítheti őket egy-egy máriatövis levélke.
Milyen volt?
Ha kipróbáltad a gasztronómiai űrélményt, akkor segíthetsz nekünk a szép új világ felé haladni. Válaszolj néhány kérdésre! Fejlesszük együtt a jövőt: